Buitenhaarden - Buiten koken

Buitenhaarden - Buiten koken

Buitenhaarden

Ben jij de trotse eigenaar van een mooie overkapping in de tuin? Of heb je een wens deze aan jouw tuingeluk toe te voegen? Je kunt het tuinseizoen verlengen door er een buitenhaard in te plaatsen.

Zo kun je in de avonden langer maar ook in de koudere maanden lekker verwarmd en comfortabel in de tuin verblijven.

 

Soorten buitenhaarden

Een buitenhaard kun je plaatsen in de overkapping maar ook daar buiten. Er zijn verschillende typen buitenhaarden te verkrijgen. Zo zijn er palletkachels en houtgestookte haarden. Maar ook een rock-wall haard welke warmte uitstraalt door de gestapelde stenen in de korf rondom is mogelijk.

 

Waarom kiezen voor een buitenhaard?

Buitenhaarden zijn erg populair. Dat komt doordat men meer thuis is en de tuin een mooie extra ruimte biedt om te ontspannen. Daarnaast stijgen de gasprijzen en wordt er gekeken naar andere manieren van verwarmen. Een palletkachel is een ideale manier om een ruimte snel te verwarmen. Een houtgestookte kachel geeft wat meer sfeer van knisperend haardvuur en daarnaast is de opslag van het hout een toevoeging aan de tuin. Vaak wordt deze opslag op een esthetische manier in een kast of onder een bankje geplaatst voor een moderne en warme uitstraling.

 

Wat heeft een buitenhaard zoal te bieden?

Een buitenhaard zorgt natuurlijk naast de warmte die het afgeeft, voor sfeer, gezelligheid... niet alleen letterlijke, maar ook figuurlijke warmte. Een extra functie van een buitenhaard kan zijn een bakplaat, barbecue, oven of pizzaoven. 

 

In onze webshop kunt u enkele buitenhaarden vinden waarvan enkele ook de optie bevatten om te kunnen koken. Kijk gerust eens op deze pagina! 

 

Buiten koken

Een opkomende trend in de tuin is het buiten koken. Van de meest luxueuze buitenkeukens tot aan het koken rechtstreeks op het kampvuur.

 

Manieren van buiten koken

Er zijn diverse mogelijkheden waarbij een buitenhaard gecombineerd wordt met een mogelijkheid tot buiten koken. Denk hierbij aan een ingebouwde oven, pizzaoven, een bakplaat of een grote barbecue waar je met meerdere personen omheen kunt staan. Buiten koken is onmisbaar voor een lange zomeravond of de perfecte winterbarbecue.

Een buitenkeuken kan de mogelijkheid bieden om een compleet sterrenmenu te serveren. Je kunt het eten buiten bereiden maar ook voorbereiden. De ingebouwde koelkast, het werkblad en natuurlijk de kamado in een mooie kleur zorgen voor een mooi, functioneel geheel. Deze keramische barbecue kun je op verschillende manieren uitbreiden tot pizzaoven door er een pizzasteen in te plaatsen of je kunt ermee koken in een gietijzeren pan. Naast de populaire kamado barbecue kun je ook een gas of elektrische barbecue in je buitenkeuken gebruiken.

 

 

Buitenhaard

Onder een overkapping kun je gebruik maken van een buitenhaard. Vaak kun je hierop koken of zit er een pizzaoven en/of gewone oven in. Wanneer je de juiste temperaturen hanteert kun je hiermee in mum van tijd de lekkerste pizza’s maken, maar ook complete menu’s serveren. Het koken op een buitenhaard bevindt zich dan op de bovenkant van de haard. Voorzien van twee kookplaatjes is de haard helemaal compleet om jouw gasten te voorzien van een heerlijke maaltijd.

 

Barbecue met vrienden

Wanneer je het leuk vind om met z’n allen te koken, kun je kiezen voor een barbecue met bakplaat. Een hoge barbecue in de vorm van een bartafel waaraan je met familie en vrienden omheen kunt staan en hierop ieder zijn eigen gerecht bereid. Een hartstikke gezellig tafereel om met elkaar rondom het vuur te staan met een hapje en een drankje.

Wil je helemaal back-to-basic? Dan kun je gebruik maken van een Tripod-Grill welke over het vuur gezet kan worden. Je kunt hier je gietijzeren pan of grill aan hangen om zo de lekkerste gerechten te serveren. Met je vrienden rondom het vuur, dat is toch het échte genieten?!

 

Kunt u op onze webshop niet iets passends vinden, heeft u bijvoorbeeld een 'groter' plan zoals het maken van een complete hoek inclusief overkapping of mist u een product en/of wilt u graag eens overleggen? Neem gerust contact met ons op! We willen graag samen met u sparren om uw wensen en ideeën te verwezelijken.