Bestrijding Eikenprocessierups

Bestrijding Eikenprocessierups
6 april 2022
processierups eikenprocessierups natuurlijke bestrijding natuurlijke vijanden bloemenmengsel nestkastje

We vinden het belangrijk dat we de natuur zoveel mogelijk haar werk laten doen in de strijd tegen de processierups. Je kunt de natuur een handje helpen door de aanwezigheid van de natuurlijke vijanden van de processierups aan te trekken. Dit doe je door nestkasten voor de juiste vogelsoorten te plaatsen en de omgeving te verrijken met aantrekkelijke bloemen en planten.

Natuurvriendelijke aanpak van de processierups

In onze webshop kun je verschillende artikelen vinden die bijdragen aan de natuurvriendelijke aanpak van de processierups. We vinden het belangrijk dat we de natuur zoveel mogelijk haar werk laten doen in de strijd tegen deze vervelende ‘jeukrups’. Dit doen we onder andere door:

  • De aanwezigheid van de natuurlijke vijanden van de processierups aantrekken.
    Door het plaatsen van nestkasten speciaal voor mezen en spreeuwen zorg je er voor dat veel rupsen die zich in de aangetaste bomen bevinden in een vroeg stadium van hun leven als voer dienen voor deze vogels en hun jongen.
  • De aanwezigheid van andere natuurlijke vijanden, zoals sluipwespen, spinnen en andere vogels bevorderen door het gebied waarin de bomen zich bevinden te verrijken met aantrekkelijke inheemse bloemen en planten.
  • Het vangen van (mannelijke) processievlinders in speciaal ontwikkelde feromoonvallen ter controle van de effectiviteit.

Mocht het helaas niet gelukt zijn om de processierups op een natuurlijk manier tegen te gaan, dan kunt u altijd contact met ons opnemen over het verwijderen van de processierups. Dit is namelijk ook een dienst die wij aanbieden. Kijkt u dan eens op deze pagina en vul het contactformulier gerust in.